Sumár včerajšieho dňa - Schmiedlová bez titulu, Čpakovič a Andrej Martin vo finále a postup Juríkovej, Hončovej a Červenáka do 2. kola kvalifikácie

14.07.2013 11:10

Včerajší deň bol bohatý na Slovenský tenis. Niektorí Slovenskí hráči si zahrali kvalifikáciu na WTA či ATP turnaje, iní si zahrali finálové či semifinálové zápasy ITF, Challengerových alebo ITF Futures turnajov.

Ako 1. začneme hovoriť o kvalifikácii na WTA turnaj v Rakúskom Bad Gasteine, kde sa predstavili až 2 Slovenky - Lenka Juríková a Michaela Hončová, ktorá je v kvalifikácii nasadenou číslo 7. Lenka Juríková sa predstavila proti 3. nasadenej v kvalifikácii a svetovej hráčke číslo 239 Ioane Raluce Olaruovej. Úspšnejšia bola Slovenská tenistka, ktorá zvíťazila v troch setoch 4:6 6:4 6:3. Michaela Hončová nastúpila proti hráčke z Bosny a Hercegovini - Anite Husaricovej, aj v tomto prípade bola úspešnejšia Slovenka, ktorá zvíťazila v dvoch setoch 6:4 6:4. Na ATP turnaji v Hamburgu sa predstavil v 1. kole Pavol Červenák, ktorý nastúpil v 1. kole proti 4. nasadenému v kvalifikácii a 101. hráčovi sveta Talianovi Filippovi Volandrimu a aj jemu sa podarilo poraziť súpera v 1. kole kvalifikácie a to v dvoch setoch 6:4 6:2. Na turnaji ITF Futures Prostejov sa v semifinále predstavil Kamil Čapkovič, ktorý narazil v 2. semifinále tohto turnaja na domáceho Čecha Adama Pavláska. Slovenský tenista zvíťazil v zaujímavom dueli v troch setoch 6:7(4) 7:6(4) 6:0 a postúpil tak už do finále tohto turnaja, kde dnes narazí na ďalšieho domáceho Čecha Michala Konečného. Dnes sa vo finále predstaví aj Andrej Martin, ale na Challengerovom turnaji v Talianskom San Benedette, vo včerajšom semifinále si totiž poradil s premožiteľom Norberta Gomboša - Stefanom Travagliom 6:1 a 7:6(2). Svoje finále má už za sebou Anna Karolína Schmiedlová, ktorá vo včarjšom finále ITF turnaja vo Francúzskom Biarritzi podľahla nenasadenej hráčke na tomto turnaji a 198. hráčke sveta v troch setoch 6:1 3:6 2:6. Kaja tak bola len 1 set od celkového víťazstva na tomto ITF turnaji, mrzieť ju to ale nemusí pretože si zaistila postupom do finále účasť v elitnej svtovej 100 hráčok a postup do hlavnej súťaže US Open bez absolvovania kvalifikácie. Včerajší deň bol tak okrem prehry Anny Karolíny Schmiedlovej pre Slovákov veľmi dobrý, keď zo spomínaných hráčov vyhrali svoje zápasy až 5. a prehrala svoj zápas len 1 jediná a to Anna Karolína Schmiedlová vo finále ITF turnaja v Biarritzi so Stephanie Vogtovou.